Munimentum savjetovanje d.o.o.

Iskustva kupaca

U Munimentum Savjetovanje sam uzeo dosta opreme od ruksaka, optika, montaža, robe itd.

Počet ću od Tasmanian Tiger, od njih sam uzeo ruksak TT Troper Pack 45L i TT Drag Bag, te još par vodonepropusnih vreća i šatorsko krilo.

Sa svime sam vrlo zadovoljan i još nisam našao zamjerku. Ruksak je dobro organiziran,ugodan je za nosit,ima dosta mjesta te je od izdržljivog materijala a vodootporan je.

Drag Bag je super stvar za onog tko ima prvenstveno snajpersku pušku jer je drag bag futrola za pušku i za sve stvari koje idu uz nju kao daljinomjer, bilježnica, razni alat, meci, bipod, čepići za uši, karta terena, vremenska stanica i slično a ujedno je to sve zaštićeno i može se nosit kao ruksak na leđima ili u ruci. Također služi da se sa njega puca ležeći i da strijelac nema kontakt sa podlogom te mi se pokazao kao vrlo koristan komad opreme te ga kombiniram sa šatorskim krilom.

Optike Kahles,tu se nema šta previše reći, prezadovoljan i lovačkim modelima (CSX) a pogotovo njihovom Taktičkom K serijom (K312). Pouzdan klik mehanizam, super stakla i jako otporne optike.

Montaže od recknagela točnije Era Tac montaže su po mom mišljenju najkvalitetnije montaže trenutno na tržištu. Imaju veliku površinu prianjanja na optiku, koriste velike torx šarafe kojima se ne izliže glava čim ih se proba montirat. Može se birat između fiksnih i skidajućih modela (kako kome treba). Od iste firme sam koristio i picatinny šine te alkice za remen i nemam nikakvu zamjerku.

Od Carinthia gear koristim zimsku robu, njihove hlače, jakne i prsluke koji su vrlo topli i vodonepropusni. Također koristim vreću za spavanje koja je vrlo topla te ima rukave i ima brzi otvor za noge (znači ne mora se izaći iz vreće ako se mora nešto prohodat ili dignut ili premjestit na neku drugu lokaciju) i vrlo je korisna u lovu.

Što se tiče Munimentum Savjetovanja vrlo sam zadovoljan uslugom, prvenstveno savjetima pri kupnji koji su bili vrlo korisni i konkretni te od velike pomoći pri odluci o kupnji a jedina mana je što se neka oprema zna malo čekat. Također bih napomenuo da se na jednom mjestu može doći do svih stvari potrebnih za lov ili streljaštvo, ima dosta taktičke opreme, kvalitetne odjeće za sva godišnja doba te raznorazne opreme koje ima stvarno dosta i ne mogu se svega ni sjetit.

Za kraj bi još pohvalio osoblje i stvarno bih preporučio da se malo bolje pogleda asortiman Shopa i nazove za savjet.

 

Josip

 


 

S obzirom na posao koji radim, potrebno je imati kvalitetnu opremu jer drukčije ćeš jako teško preživjeti. Kako nam poslodavac rijetko pruža kvalitetnu opremu, osuđen si ju kupovati sam.

U svom poslu sam se susretao i radio s pripadnicima drugih specijalnih postrojbi. Kako smo se uvježbavali skupa, jedna od neizbježnih tema je i oprema. Većini njih je Tasmanijski Tigar također No.1 izbor, te se na njima brzo uočava veliki broj njihovih proizvoda , od futrola za okvire do gamaša.

Tako sam i ja istraživao i gledao razno razne firme,isprobavao njihove proizvode te isprobavao njihove proizvode te bio više ili manje zadovoljan viđenim.

Kod tvrtke Munimentum Savjetovanje sam na jednom mjestu dobio koristan i realan savjet u kojem smjeru treba razmišljati pri odabiru,i koji elementi igraju bitnu ulogu pri kupnji.

Od tvrtke Tasmanian Tiger koristim slijedeće proizvode :

Ruksak Pathfinder ( 85l ,Olive) i Raid Pack MKII (45l ,Olive),Chest Rig MKII ( black) .

Njihovu opremu koristim već dvije godine i mogu reći da sam vrlo zadovoljan. Raid Pack ruksak koristim za zadaće na kojima je potrebno nositi manje opreme, a veći za dugotrajne i iscrpljujuće zadaće.

Ruksake sam nosio u šumama Gorskog Kotara i u Afganistanu.

Materijal, modularnost, nepostojanje boli, zamora ili neugode prilikom dugotrajnog nošenja , dobro

izdržavanje težine kada ga se natrpa,sve su to neki od faktora koji me uvjeravaju da su TT proizvodi jako kvalitetni,i da sam pravilno odabrao pri kupnji.

Od CARINTHIA sam si kupio komplet hlače/jakna ECIG (Extreme Cold Insulation Garment) u Olive boji i dvije kompresijske vreće.

Tko se i jednom u životu smrznuo, znat će cijeniti CARINTHIA proizvode. Teško je riječima objasniti, dočarati osjećaj u tom kompletu,na -17ºC,po vrlo jakoj buri.

Ne žalim ni kune uložene u ovaj komplet jer se već nakon prvog zimskog terena, ovaj komplet meni isplatio.

 

Matija

 


 

Moja iskustva sa tvrtkom Munimentum savjetovanje.
Od te tvrtke kupio sam optiku Kahles 624i, monoblock za optiku ERA-TAC, bipod H 184, te ranac Tasmanian  Tiger PATROL PACK. Sa kvalitetom svih proizvoda sam iznimno zadovoljan. Što se optike tiče, povećanje od 6 do 24 puta super zadovoljava moje potrebe posto se bavim Snajperskim natjecanjima u Hrvatskoj i bližoj okolici, prednja leća od 56 propusta dovoljno svijetla kroz 34 tubus tako da se i u sumrak vidi odlično. Korekcija klika je iznimno čvrsta (robusna) i daje odlične povratne informacije o klikanju čak i ako se nose rukavice, a o preciznosti klik mehanizma nemam dovoljno riječi hvale. Nadalje monoblock ERA-TAC. Mnogo ljudi me zna pitati koji je monoblock najbolji, na što im ja ne bih znao odgovor, no znam da kupnjom ovog monoblocka nisam zažalio niti sekunde. Iznimno je čvrst i jako precizne izrade. Pritezanje sam odabrao na obični ključ 11 i opet nisam zažalio iako u ponudi ima i drugi (brzo skidajući). A sad ranac. Nanosio sam se rančeva u životu i najbolji odgovor kakav je ranac dobijete od leđa i ramena. Ovaj ranac što imam kad ga stavim na leđa(pun) jednostavno ne govori ništa. Kao da ga nema. Ergonomija tog ranca je vise nego odlična, a zapremina od 32 litre je više nego dovoljna pa i za do 2 dana boravka u prirodi. Čvrstoća materijala je fenomenalna a sama izrada ranca je super. Jednostavno odlično. Što se tiče komunikacije i savjeta od strane direktora, e tek tu nemam rijeci. Za svaku pohvalu sta se toga tiče. Što god sam pitao odmah sam dobio brz i točan odgovor. Kad bi svi trgovci bili takvi puno bi nam svijet bio ljepši. Još sam od tvrtke Munimentum savjetovanje kupio krpice za čišćenje puške, šipku za čišćenje te razne solvente i ulja. Tu sam najviše savjeta tražio a odmah i dobio, teoretski i praktično. Ukratko vise sam nego zadovoljan kupljenim proizvodima i samim pristupom prodaji i ljudskosti od zaposlenika tvrtke.

M.K.

 


 

U mome poslu oprema je jako bitna i kroz zadnjih 20-ak godina kupovao sam od jeftinih do skupih proizvoda. Iako skupa oprema ne mora nužno biti i najbolja u pravilu je bolja od jeftinije.
Zadnjih godina ne kupujem najskuplje niti jako jeftino već kupujem ono što je provjereno da vrijedi na terenu. Ulažem u svoju opremu koliko god mogu i u slučaju da mi budget ne dozvoljava strpim se, uštedim novce i kupim ono što vrijedi.

Od tvrtke Munimentum kupujem proizvode još od osnutka i uvijek se vraćam jer nude vrhunske provjerene proizvode koji opravdavaju uloženo svaki puta kad ih koristim.
Kahles optike koristim već dugi niz godina u svim uvjetima lova bez ikakvih problema i iz iskustva mogu reći za mene nema boljeg EU proizvoda. Zasad imam Kahles CSX MZ te dva K312 dok sam jedno vrijeme koristio za test moćni K624i. Koristim i druge skupe EU ciljnike ali ovi su mi najdraži.

Od odjeće sam kupio dva Carintia kompleta i mogu reći da boljih odijela za zimu još nisam imao.

Na -25⁰C osjećao sam se ugodno, a tokom lova u Kurgyzstanu bio sam zaštićen cijelo vrijeme bez obzira na uvijete. Lagana kiša nije smetala, no na pljusku nisam isprobao. Snijeg nije problem uopće. U nekoliko navrata odijelo sam koristio umjesto vreće za spavanje jer jako je toplo. U slučaju da je previše toplo imate nekoliko patenata za ventilaciju te dovoljno džepova za razne stvari.

Ruksak koji koristim je izvanredan za leđa. Iako nije vodootporan, navlaka koju dobijete u ruksaku pomaže. Ovaj ruksak nosim često i uglavnom ga koristim na streljani umjesto bipoda ili u lovu za naslon. Izuzetno je čvrst i traje jako dugo bez obzira na teret koji u njemu nosite....

Posebno mi je drag Kahles dvogled 10x42 sa dodacima koji dolaze između okulara i očiju. Ne samo da je slika izuzetna nego je i izuzetno čvrst sa dodatnom zaštitom od gume. Izrađen je da traje jako dugo i daje kvalitetnu sliku kad je vidljivost jako losa. Kad se leće zaprljaju jednostavno ga operete u vodi.

Tomo

 

Tasmanian Tiger
Carinthia
Era Tac
Katadyn
Lasting sport
Eberlestock
Kenwood